Тоник за коса с хинин и кофеин Увеличи

Тоник за коса с хинин и кофеин

1 останал продукт

  • Наличен

Тоникът за коса с  хинин и кофеин укрепва, регенерира, дезодорира и защитава косата. Активните съставки са розова вода, екстракт от коприва и репей, хинин и кофеин. Още...

Последна бройка в наличност.


Розовата вода подобрява регенерацията, дезодорира. Външно приложена, тя е сред най-силните стимулатори на клетките и заедно с други подходящи растителни екстракти засилва регенерацията на кожата и подкожните структури - след наранявания, лъчеви, възпалителни и други увреждания. Утихват повечето екзематозни и инфекциозни процеси. Ограничава се и косопадът.
 
Много от съдържащите се в копривата природни съединения са силни антиоксиданти и така предпазват тъканите, включително на космената луковица, от различни вредни фактори.

Корените от репей съдържат полизахарида инулин (с пречистващо, имуноактивизиращо и пребиотично действие), а също така полифеноли, полиацетилови съединения, които са показали антимикробно действие. Други активни съставки в билката включват алкалоиди, етерично масло, ситостерин и бета-ситостерол (важен фактор за подобряване на мастната обмяна, вкл. тази която е от значение за здравето на косъма, стигмастерин, арктинин и арктигенин (с мощно противовирусно действие), флавоноиди, хлорогенова киселина (с антиоксидантно действие), гликозиди, смола, танини и летливи масла, минерали и витамини.
Хинин - Някои свойства на хинина, като например намаляването на косопада, са били открити отдавна и са се утвърдили като ефективни в многодишната практика. Хининът е ефикасен срещу косопад, защото подобрява циркулацията на кръвта в скалпа (кожата на главата и съответно космените луковички), създавайки идеални условия за укрепването й.

Кофеинът помага за регулиране на действието на тестостерона. Наследственото оплешивяване обикновено се проявява при мъже, чувствителни към тестостерон, което води до разрушаване на космените фоликули, което от своя страна води до оплешивяване.  Кофеинът, който е ксантин алкалоид,  действа като стимулант на централната нервна система, увеличава жизнения цикъл на косата и така стимулира растежа й. Освен това е установено, че кофеинът увеличава значително кожната пропускливост на хинина.

 

Опаковка: 200 мл.

  • Бранд: АУРИМЕТРИЯ
  • Тип коса: ПРОТИВ КОСОПАД

В момента няма потребителски мнения.

Напишете Вашето ревю

Тоник за коса с хинин и кофеин

Тоник за коса с хинин и кофеин

Тоникът за коса с  хинин и кофеин укрепва, регенерира, дезодорира и защитава косата. Активните съставки са розова вода, екстракт от коприва и репей, хинин и кофеин. Още...

6,00 лв.